Monday, December 15, 2008

maka keputusan telah di ambil...



nampak nye aku dah amek keputusan untuk berenti tuk blogging.lame or x,tu aku x pasti,maybe 3 days or 3 weeks or 3 months..maybe stop trus kot atas masalah2 yg telah aku hadapi...macam..
-blogging membuang mase aku...salah!!
-blogging membuat kan aku malas nak buat keje...salah!!
-blogging membuat kan aku sibuk mengedit gambar tuk letak dlm blog..salah!!
-blogging membuat kan aku xleh nak pk bende laen..salah!!
-lastly..blogging membuat kan aku menjadi seperti diatas...betul!!

thanks to all..

kelebihan 4 tahun bersame...




sabtu 13 December 2008
semalam dah lepas satu azab..annual dinner for the company.kelam kabut setelah byk bende yg terjadi akibat kecuaian manusia..maklum la,MANUSIA!!..tp dinner semalam seakan-akan berjalan macam di tetap kan..tp TIDAK sebenarnye!! malas nak cite bende yg x best..yg best nye,aku dpt peti ais yg sgt besar(3pintu) tuk di letak kan di rumah baru aku..2nd grand prize yg aku dpt.aku mengharap kan home theater tp boss aku lagi bertuah..rejeki aku..then slh sorang manager aku tu telah hadiah kan kpd aku dvd player yg die dpt time lucky draw tu..thnaks to mr Gary..then they all make some kejutan tuk aku n other staff yg sambut besday bulan 12 ni..ade kek yg besar tuk aku!! gambar aku upload kemudian..setelah semue selesai,makan x ingat..start la acara dancing2..hehehhehe..bejoget sakan sampai ilang tecicir masalah aku kat mane aku pun xtau time tu..

"piggy dah tue!!" aku ke yg dah tue?
ni tokey kedai gunting...waaah..die plak semangat bukak kek tu..harijadi aku ke,harijadi die nih?
hehehe...jihan & mira...dah makan kek,otak pun jadi senget!!

ahad 14 December 2008
Seseorang dtg dari johor semate-mate nak bagi kejutan kat aku..mira and adik die,ami..jihan dtg lambat sebab ade masalah.pukol3,kami start p shopping mall..jihan beli kan aku kipas tuk hadiah aku..hahahaa..thanks jihan..then aku boleh amek ape je kat shopping complex tu and org laen yg bayar kan..hepy2..then lepak kat shah alam walaupun kaki duk teketar-ketar lagi sebab malam tadi dancing2 x ingat dunia..hehehe..lepak kan miza kopitiam kat seksyen7 shah alam..ade birthday cake for me!!..gambar nnti aku upload..aku sgt hepy n lupe masalah aku,kekeliruan aku selame ni..hurm..thanks tu mira,ami and jihan..i love u guys..

bukan aku memilih untuk keluar celebrate besday aku..tp aku yakin,they all lagi memahami diri aku..lagi2 aku ditimpa kesusahan dlm bulan nie..walaupun aku buat2 macam xde masalah,tp dieorg tau..maybe disebab kan relationship sebagai kawan selame lebih dari 4 taun yg membuat kan aku n the others lagi memahami diri masing2..

kpd jihan...thanks for the cake,tp keras..heheheh..and the kipas,tambah lagi koleksi brg2 kat umah baru..
kpd mira n adik die ami..thanks sebab dtg dari johor pagi2 semate-mate nak celebrate besday aku..aku tau korang penat melayan aku harini n kene balik johor malam ni gak kan..but,thanks a lot..

i LOVE u all!!

Friday, December 12, 2008

ape yg terjadi pada 10/12/2008

secara ringkas..malas nak berkate-kate..

1-of cos la kan besday aku time tu..hepy besday to me..
2-aku demam + seleseme
3-handle for annual dinner company aku..keje sgt byk!!
4-kene p beli hadiah tuk annual dinner tu nnti.
5-repair laptop sampai pagi...boss nak laptop tu urgent!
6-kawan aku suruh anta die p kl,sesat sampai cheras(1jam)..xtau umah kawan die tu
katne..
7-nak jumpe org nak repair laptop kat shah alam..terpakse cancel last minit sbb
schedule pack..melepas aku duit pocket extra..
8-dah anta membe aku tu,then kene pickup die balik..
9-confius sgt on that day mane nak pegi dulu..


di pendek kan cite..sape yg nak time hari jadi die sepatut nye celebrate ngan kawan2,tp terpakse melalui perkare di atas..damn!!

Thursday, December 11, 2008

so sory..

so sory to all my frens yg teras,kecik ati,jauh ati dengan keadaan or perangai aku nie...sgt2 sory..gud nite to all of you..

Wednesday, December 10, 2008

hurm...


hepy besday to me..
hepy besday to me..
hepy besday to fauzan...
hepy besday to me..hurm...
tue dah aku nie..tue ke?
baru 22 kot..hahahah

Thursday, December 4, 2008

......

~di jangkiti virus flu~

Wednesday, December 3, 2008

shoulder support..menemani ku sepanjang hayat..


someone request tuk tgk bende yg aku pakai ni setiap mase..so aku published kan tuk kawan2 yg laen tau bende alah yg aku pakai nie..hehehhe..almaklum la,bahu dah macam lego..boleh cabut and pasang balik..

welcome to our club..club2 mencurik tulang sedunia/semalaysia..

our new curik tulang members...
cik epal sengal lagi thinkthonk...huauahuahuauha...
hurm..penat mengemas umah yg x abis2 nak di kemas..ni baru barang2 personal..blom lagi nak masuk perabot2 lagi..
haish~
malam tadi x kuar p mane walaupun di ajak tuk kuar makan malam..
sgt penat,sgt letih kemas umah..
harini nak ke kl cos nak pickup membe kat pudu..jam+jam gile+jam giless...comfirm..
raye aji nak dekat dah..so kene plan budget tuk balik kampung selama 3 hari,then on 13 december ade dinner kat pacific hotel,pastu start on 20 december aku cuti panjang sampai krismas..ade medical check up kat johor..internet down..nak p betul kan jap..

Monday, December 1, 2008

photo+ganetik=photogenik..(hahahaha..macam salah je)


"walaupun rupa mu tidak ku kenal..tetapi lobang hidung mu tetap menjadi pojaan hati.."wahahaha..cik piggy yg photothegenik..


mamat ni kalo amek gambar sendiri or org amek gambar die mesti nampak chun...sebab tu orang panggil die betik..kan cik betik..kim salam kat gajah2 and kancil2 kat miat tu..


huahuaahuha...photogenik ke??

Wednesday, November 26, 2008

Wednesday, November 19, 2008

mood ku hilang setelah....

last sunday..aku masuk wad di hospital Muar,Johor kerana bahu aku sekali lagi terlepas dari soket..yg x bleh diterima akal,time kene tu aku tgh lap2 badan setelah abis mandi..time tu plak my parent and adik2 xde di rumah..lagi ar aku merane untuk satu jam sambil memegang tangan kiri aku yg xleh nak gerak and sgt2 sakit...masuk ni dah 8 kali dlm mase setaun aku kene..aku tunggu sejam sampai la my parent balik..bukan pe,xnak call cakap yg aku ni dalam masalah.takut dieorg rushing nak balik plak..sambil tgk tv,aku tahan sakit bahu nie..last2 dieorg balik dlm mase sejam then anta aku p hospital..sampai hospital,dieorg bagi ubat tido before nak masuk kan bahu aku ni balik..3 tempat die cucuk jarum tu..pertame,telajak cucuk,kedua,x masuk,ketiga baru la masuk...haish...dah la sgt sakit..then aku tido sampai la aku bangun,bahu dah ok dah,cume x selesa sebab tgn kiri aku ni di strapping melekat kat badan.so xleh nak gerak..and aku pun kene stay 1 day kat wad...kalo nak cite dalam wad tu,x payah la kot..mesti korang tau macam mane keadaan dlm tu kan..makan nye plak,aduyai...sedih and serik aku nak duduk wad lagi...sekarang ni tgh sibuk mengejar insurance tuk cover operation aku..hurm...mc dapat sebulan,tp nak duduk je cuti watpe..so aku mengambil tindakan drastik tuk keje harini..drive back to kl,alone,dengan bahu yg sakit and sengal..sekarang aku kene pakai shoulder support sampai la aku operation nnti..hurm....

Wednesday, November 12, 2008

idola memasak..otai2...






otai2 masak..walaupun lelaki,x semestinye x leh memasak...aku pun boleh masak..huhuuuhh..aku minat tgk dieorg ni masak..senang je..

Friday, November 7, 2008

haish~


* take a recent photo of yourself OR take a picture of yourself RIGHT NOW.

* DONT change your cloth. DONT fix your hair, just take a picture.

* Post that picture with NO editing.

* post this instruction with your picture.

* Tag 10 people to do this.

~mane de webcam or camera skarang nie..hahahaha...so xleh nak amek gambar tu skarang!!
aku pun letak la gambar raye hari tu..boleh x kawan-kawan?

Thursday, November 6, 2008

sekolah tinggi muar..


ni le sekolah aku dulu..hehehehe...my father pun skolah kat sini gak,then aku plak sambung study kat tmpt same..

melecet beb!! (permulaan hidup harini x berape bagus..)

hurm..pagi2 dah bangun awal gile,iron baju,buat air panas,panas kan enjin kete nak gerak p keje..first of all,jem x la teruk sgt pada permulaan nye..suddenly kete depan aku nie break emergency..haish!! aku pun tekan break sambil mengharap x tercium kete mamat tu..kete deto warne ijau limau tu..kalo kene mau gak 500hinggit melayang nak repair kete aku n kete mamat tu..dah melecet dah tayar aku ni time break tu..x dapat ar nak bayang kan time tu..lagi skit je nak kene..huh` nasib x kene..then aku cool kejap,sampai la dah pertengahan jalan,dah start jam gile2 nye..argh..x pernah jam camni..hurm..k lah..nak wat cmne kan..sampai dah opis..lupe kan masalah,keje ttp keje..balik kang baru pk balik kejadian2 harini..hahaha...bubbye..

Wednesday, November 5, 2008

mckk @ mcoba edition..


macam pernah nampak je lambang kat seat kete tu kat baju hariri...hehehhe..kete Gen-2 mckk@mcoba edition..nak tau lebih lanjut..tgk kat sini http://www.mudah.com.my/vi/1329893.htm?ca=8_s

Monday, November 3, 2008

terase malas bebenor nak drive kete..

hurm..pagi tadi time kuar p keje ok je feel nak menempuh jam dari damansara tu kelana jaya..tp bile dah nak sampai opis tu tetibe terase malas nak drive kete..rase macam nak cakap kat kete tu "cik kete..tolong ganti kan saye drive sampai opis..lagi sikit je nak sampai dah..boleh ek cik kete?.." hahahaha...gile ke..esok nak cuti,tp xtau leh dapat ke x..macam2 nak buat..nak p workshop,putrajaya,setel kan umah sewa baru,nak ke kolej lagi..sape nak ikut? angkat kaki.....hehehehe...by the way..selamat pagi kepade semue..

Friday, October 31, 2008

sing..sang...song..

video

The best thing about tonight's that we're not fighting
Could it be that we have been this way before
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core

But hold your breathe
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Your impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you i'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may of failed
But I have loved you from the start
Ohhhh

But hold your breathe
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible

So breathe in so deep
Breathe me in
I'm yours to keep
And hold onto your words
Cuz talk is cheap
And remember me tonight
When your asleep

Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don't make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
Your impossible to find

Tuesday, October 28, 2008

perjalanan hujung minggu..(gsr turbo 2.0+4g93+1.6 n/a+vtec 2.0 type-R)







jumaat hari tu pas keje aku gerak p shah alam..konon2 nak p open house tokey tudung tu..skali tu dah tutup da..p le blanje tokey tudung tu kat mc'd..lepak sampai kol1 pagi..pastu bermula la perjalanan tu jalan2..first dari kl p melake,then p jalan2 kat muar,kluang,kulai n jb..hehehe..aku lupe plak nak mintak gambar kat iqbal..to iqbal..please post that gambar kat aku..skali gambar time aku ngan kimi p jb hari tu..

Thursday, October 23, 2008

zzzzzzzzzziiiiiinnnnnnngggg...bingit nye!!

haish~
aku nak dengar lagu,nak buat keje,time tu le bunyik vakum ni nak start bunyi..
bingit nye..masalah banyak,tp aku wat xtau je..umah sewa pun satu hal...malas tul le nak mencari..tido je la mane2 pasni..bingit2!!

Wednesday, October 22, 2008

renung2 kan..

I AM THANKFUL:
FOR THE WIFE
WHO SAYS IT'S EGGS N BACON TONIGHT,
BECAUSE SHE IS HOME WITH ME,
AND NOT OUT WITH SOMEONE ELSE.

FOR THE HUSBAND
WHO IS ON THE SOFA
BEING A COUCH POTATO,
BECAUSE HE IS HOME WITH ME
AND NOT OUT AT THE BARS.

FOR THE TEENAGER
WHO IS COMPLAINING ABOUT DOING DISHES
BECAUSE IT MEANS SHE IS AT HOME,
NOT ON THE STREETS.

FOR THE TAXES I PAY
BECAUSE IT MEANS
I AM EMPLOYED .

FOR THE MESS TO CLEAN AFTER A PARTY
BECAUSE IT MEANS I HAVE
BEEN SURROUNDED BY FRIENDS.

FOR THE CLOTHES THAT FIT A LITTLE TOO SNUG
BECAUSE IT MEANS
I HAVE ENOUGH TO EAT.

FOR MY SHADOW THAT WATCHES ME WORK
BECAUSE IT MEANS
I AM OUT IN THE SUNSHINE

FOR A LAWN THAT NEEDS MOWING,
WINDOWS THAT NEED CLEANING,
AND GUTTERS THAT NEED FIXING
BECAUSE IT MEANS I HAVE A HOME.

FOR ALL THE COMPLAINING
I HEAR ABOUT THE GOVERNMENT
BECAUSE IT MEANS
WE HAVE FREEDOM OF SPEECH..

FOR THE PARKING SPOT
I FIND AT THE FAR END OF THE PARKING LOT
BECAUSE IT MEANS I AM CAPABLE OF WALKING
AND I HAVE BEEN BLESSED WITH TRANSPORTATION .

FOR MY HUGE HEATING BILL
BECAUSE IT MEANS
I AM WARM.

FOR THE LADY BEHIND ME IN CHURCH
WHO SINGS OFF KEY BECAUSE IT MEANS
I CAN HEAR.

FOR THE PILE OF LAUNDRY AND IRONING
BECAUSE IT MEANS
I HAVE CLOTHES TO WEAR.

FOR WEARINESS AND ACHING MUSCLES
AT THE END OF THE DAY
BECAUSE IT MEANS I HAVE BEEN
CAPABLE OF WORKING HARD.

FOR THE ALARM THAT GOES OFF
IN THE EARLY MORNING HOURS
BECAUSE IT MEANS I AM ALIVE.

AND FINALLY, FOR TOO MUCH E-MAIL

BECAUSE IT MEANS I HAVE
FRIENDS WHO ARE THINKING OF ME.

Tuesday, October 21, 2008

kalo le boleh letak kat baju..

nak letak kat baju yg warne hitam..agak2 cun x' huhuhuuh...what do you think?

i'm a sagittarius..

aku lahir bulan December 10 haribulan..dan horoscope aku sagittarius(pemanah kuda+org).hehehehe...siap sedia tuk bagi aku hadiah bagi yg mengenali aku..kalo xde,aku panah korang..huahuahuahua

hambar sungguh harini..

harini hujan je memanjang..maybe org2 kat luar tu mesti tgh dilamun mimpi lagi..sedap nye kalo dapat tido..huhuhu..harini pun henset aku pun senyap je,xde org nak call,xde org nak sms..aku sgt mengantuk,ofic plak sgt sejuk dengan aircond..maybe skarang nie tgh musim tengkujuh,so aktiviti luar terpakse dikurang kan..hari2 nampak org lari sambil menutup kepala dengan fail or paper takut kene air hujan..nnti demam kot..jgn sampai demam,nnti xleh nak cari rezeki,xleh nak cari peluang tuk byk kan duit,xleh nak blogging and etc..jage la kesihatan kamu...

something yang berguna tuk korang...

try tgk kat sini...
aku dah try follow and mmg betul2 boleh buat pakai care budak nie...
http://ridzuan.blogdrive.com/archive/931.html

Friday, October 17, 2008

p.i.g.g.y

cute gilew...kan jihan kan...hahahhha...

x sihat...

harini x sihat sgt..demam + flu yg makin teruk..asyik nak bersin..x kan la demam kot..esok dah ler cuti,xkan nak duduk umah je sambil pegang tisu tutup idung nie..dlm minggu ni mesti sehari sekali kene ujan.hurm...so tgh melayan idung n pale yg pening nie..nak tulis pun dah malas n xde mood...da...

mini austin...

kepada yg berminat,boleh le call org2 nie..and ni la yg boleh aku rekemen kan kat korang..price berbaloi la ngan quality
Price: RM 12 000
Reg. year: 1980 or older
Mileage: 0 - 4 999
Mini Austin 1.0
Price: RM 12 K neg.
Mini MKIII 1.0 Manual
All Original
12' Sport Rims
fully tinted
New paint
location: shah alam
Very Good Running With Valid Roadtax
serious buyer only
no sms
contact to test drive : 012-3692547

Price: RM 13 800
Reg. year: 1980 or older
Mileage: 200 000 - 249 999
AUSTIN MINI 1.3 (M)
YEAR 1973,
NEW PAINT,
CD PLAYER,
SPORT RIM,
SPORTS SEATS,
SERIOUS BUYER ONLY.
RM 13800.NEG
PLS CALL 012-2218929. YAP


AUSTIN 1.0 (M)1973
RM18.5K (Neg)
RED, s/rims, a/cond, cd player, new interior, t/top.,
call 016-219 8700 (Loc. SUNWAY)

Thursday, October 16, 2008

bile nak kuar nye nie....

dah seminggu aku menunggu tuk keluar kan kete nie..smalam brother tu cakap tinted xlepas time check kat puspakom..what the...huhuhu...releks cik jen,x esok u akan dapat bende nie next week...huhuhuh..vroom vrroomm...jom jalan..

Tuesday, October 14, 2008

kami the gig,hujan at planet hollywood..

see u there...

duit den toghobang(terbang) laju...

harini aku spend 4k tuk something yg aku nak..banyak 4k tu tp nak wat cmne kan..huhuhu..harini toghobang 4k,insyallah akan masuk lebih dari jumlah yg aku keluar kan..setelah lame menyimpan,x salah pun kalo keluar kan sesekali..4 those yg suke sgt perap duit dlm bank lame2,try le kuar kan dlm jumlah yg banyak..kepuasan yg x dpt den nak gambar kan...huhuhuhuh....

Tuesday, October 7, 2008

jentera baru akan kuar next week..insyallah..


skarang tgh bersiap kan document2 yg ade untuk mengeluar kan jentera lagi sebijik untuk aku bergerak...huhuuhh..wait n see..for my frens yg banyak tolong aku nie..korang la yg akan aku bawak naek jentera tu pusing2 n the best thing,korang boleh tukar pakai ngan aku tuk pakai jentera tu selama seminggu...thanks to all of u..

raye datang lagi..

teratak Encik Amrin Haji Arshat+Puan Siti Ramnah Binti Jamal+Mohammad Suffian+Noraini+Mohammad Fauzan+Noramalina+Mohammad Fauzi+Mohammad Firdaus

on the way balik ke pontian,sempat mengambil gambar side mirror yg x bersalah..huhu

berada di studio abg sulong ku..suffian bin amrin

kucing ku pun nak beraya sakan...waaaaah..

duit raya di sponser oleh bank2 yg terpilih..ribuan terima kasih kepada MAYBANK,AMBANK DAN CIMB..huhuhuuh...masyuk2..

Wednesday, September 24, 2008

kemudahan...

video
-jgn jadi kan kemudahan itu punca utama anda hilang rase kebahagiaan..
-keluarga diutama kan..
-ingat2 la org yg tersayang...
-aku sedih bile tgk video nie...
-thanks to petronas sebab membuka minda manusia walaupun aku slalu isi minyak kat shell..

Tuesday, September 23, 2008

finacial management..

di sini aku ade beberape link tuk korang p survey tuk manage financial korang..
www.bankinginfo.com.my

harini hari selasa..


malam tadi lepak minum(sahur sekali) kat taman melati dengan kawan2 ku yg ade kat sane..borak2 pasal kereta.x sabar nak tunggu pas raye..aku ade 2 pilihan sama ade nak amek yg kat jb or yg kat bukit jalil..xpe la,kite tunggu la same2..bebual2 skali tu member ni cite pasal kewangan die,masalah terlebih spend duit n xtau duit tu kemana..so aku pun kuar kan kertas(resit isi minyak kete) and pen(pen merah yg slalu aku bawak tuk sain document kalo ade)..aku suruh die tulis duit yg die masuk tiap2 bulan and list kan pe yg perlu die bayar tiap2 bulan..and aku dah agak,ko xkan ingat pe yg ko buat ngan duit tu..ko still lagi pk kemane duit tu pergi..bekerut muke member aku ni duk pk die blanje ape..so dari situ aku dah nampak member aku ni jenis yg macam mane..aku amek balik pen aku n kuar kan resit baru..aku buat gak macam die buat,bile aku list kan semue komitmen aku,siap x cukup and over limit..then die pelik macam mane aku boleh manage duit aku siap jalan2 p jb,nak kuar kete lagi sebijik,komitmen kat parent and adik2 aku lagi...senang je aku cakap..mane yg boleh tangguh tu,ko tangguh..sebab tu aku tiap2 bulan akan penuh kan satu page buku kire2 aku tuk satu bulan tu.so aku tau mane pergi nye duit aku,mane yg patut aku kurang kan skit,mane yg patut x patut aku kuar kan duit tuk buat bende tu...jadi kepade sape2 yg bergaji rendah or tinggi,u all kene ade buku kire2,aku boleh jamin selepas 3 bulan korang akan tau duit tu kemane and korang akan ade cash lebih2 dalam poket or bank...ini care bukan tuk jadi kedekut,tp tuk mase depan korang..sekian..

Monday, September 22, 2008

hari ni hari isnin

last weekend aku p jenjalan ke JB sambil mencari brg yg aku nak cari selama ini...so,aku dah dpt pe yg aku nak n tinggal nak urus kan tuk bawak bende tu kuar.nombor boleh tahan..JGW 79..so tunggu pas raye bende ni nak kuar..huhuuhu..bulan 12 plak plan nak p singapore.macam biasa la kan..jalan2 sambil menenang kan pikiran..kami berjalan bukan disebabkan suke buang mase or suke2 nak perabis duit..tp dengan care tu la aku ngan kawan2 aku jadi makin rapat..pegi picnic,last minute plan trus pegi..syiok gilew..aku p bercuti ni bukan xde matlamat or nak jauh kan diri dari matlamat aku..tp ni la care aku kalo aku dah capai satu2 matlamat aku..jalan,jalan, dan jalan....aku bersyukur aku x terikat ngan keje sabtu n ahad..so aku boleh berjalan mane je aku nak..walaupun x keje sabtu ahad,aku still lagi boleh tanggung diri n family and incoming my second car..huhuhuuh...Alhamdulillah..."semoga kehidupan ku dan orang2 disekeliling ku diberkati Allah..Amin"

Thursday, September 18, 2008

kami the movie..coming this october (raye pertame)

moh le kite beramai-ramai..dengar2 nye first of october..so pilih la betul2 nak p beraye dulu or nak p tgk movie..kalo aku,dah mesti ar p dua2...hahahahha

z.a.k.a.t

2 hari lepas aku dah p bayar zakat fitrah tuk diri ku ni..stakat ni dah 2 kali aku bayar tuk diri sendiri dan rase nye time bayar tu mmg best gile..rase macam dah lepas dari satu tanggungan yg cukup besar..mase tu aku p bayar kat danau kota...time tu nak mencari brg2,last2 nampak plak kaunter zakat..so bergilir-gilir ar kami 3 org pergi membayar zakat di tengah2 sekawanan org yg ramai..time tu lupe nak bawak camera,damn...kalo x mesti ammil yg collect zakat tu dah famous amous..satu kenangan setahun sekali yg aku x dpt nak snap for my memory..huhuh..tp xpe,next year and the other next2 year kan ade..heheh..selamat hari raye..

hari ini hari khamis..

selamat pagi..
pagi yg sungguh ngantuk gilew..satu hari semalam aku x tido..aku pun xtau nape.tp aku rase x comfortable btul malam tadi..maybe memikir kan 2 org kawan aku yg aku rase tidak lagi bersedia untuk menempuh alam dewasa..kawan aku nie masing2 umur nya atas aku sorang dan bawah aku sorang,makne nye 23taun and 21taun..

-aku akan start wif yg umur nye 23 taun..
die nie aku xtau ar nak pk camne.seorang yg agak pengotor apabila berada dirumah.tp bila kuar ngan cewek2,cukup style..kalo le cewek2 tu tau ko tu kat umah keadaan nye cmne,huh~ lari beb cewek2 tu..tu x kisah le sgt.yg paling x berkenan,kdg2 aku akan menumpang tido dirumah tersebut dan selalu nya ayat ni akan kuar dari mulut die.."Jen!! tolong kejut aku esok boleh? aku masuk keje pagi.." jam menunjuk kan kol1pagi dan sambil berkata demikian die tengah lagi mengadap tv..aku plak dah setting2 nak tido..dlm hati aku.."kenape ko nak suruh aku kejut ko? esok ko bukan keje pagi ke? aku pun keje pagi gak kan? x bleh ke tido awal? aku rase suara aku ni lagi perlahan dari bunyik alarm henset ko yg mahal tu.." tu la budak yg berumur 23 taun dan pada aku die still lagi x bersedia tuk masuk alam pekerjaan.dari segi pekerjaan plak,cukup memilih..ko rela jadi salesman kat klcc tu dari jadi keje laen disebab kan ko tgh apply nak jadi peramugara..bro!! cermin muka tu dulu..bukan nak cakap ko tu x de muka or x hensem..tp kalo ko le dengan perangai cmni..serious shit ko x kan dpt..sampai bile2 la ko duduk keje kat klcc tu keje kat kedai kraftangan tu..sebab tu aku x brani nak ajak member aku tu bekerja satu company ngan aku.sebab aku x yakin die tu boleh meyakin kan company ni tuk amek ko..bro!! u umur dah 23,kenape xleh nak pk lagi..marah dah nie..

yg kedua..budak umur 21 tahun..
yg konon2 nye tahu segala nya,berpikiran matang,berpikiran dewasa..chit pooodah..jgn nak show off kat org yg dah lame berdepan dgn perkara cmtu..aku cukup pantang kalo org yg buat2 tau ni..betul ke ko ni seorang yg berfikiran matang? kalo ko xleh trime nasihat org yg tua dari ko..itu boleh dikire ko sebagai org yg matang ke..kalo ko betul2 nak jadi matang..fikir dulu,buat tindakan,sebelum ko berkate-kate..ni x..cakap lebih,action tara..tu lagi le aku hangin..aku pun xtau la ko ni nak dibasuh cmne..budak ni pun same gak keadaan nye cam budak 23 taun ni..ko dah tau keje masuk kol830,bangun la awal..ko boleh siap awal,p keje bwk kete pun macam org..ni x,bawak kete macam monyet..ko x kene lagi ngan org yg kat ats jalan tu..aku pun x reti nak cakap cmne la..kang kalo dah langgar kete org,langgar anak org,kawan2 gak ko mintak tolong,aku gak tmpt ko pinjam duit nak bayar bende tu semue..wei bro!! jgn le menyusah kan kawan2 kalo kesalahan tu dari diri ko gak..

hari ni mmg aku bengang gile..sampai x tido satu malam,p keje mamai plak ni..drive macam nak tido dlm jam tadi..i donno what im doing.."Ya Allah..slamat kan la aku ni,berikan lah aku kekuatan tuk menghadapi dugaan2 yg dtg tuk menguji diri ku ni.." AMIN...

Tuesday, September 16, 2008

lame dah x mengadap bende nie.

AdE BraNiE...

hari ini hari selasa....

16 haribulan september 2008...
hari yg membosan kan sebab xde kawan yg aku boleh ajak bebual..
keje mmg ade,tp kalo mengadap keje nie slalu,tension gak..
i need someone yg boleh bebual ngan aku sambil aku membuat keje..
dah seminggu ni aku kurang berfikir keadaan sekeliling aku..
aku ade problem ke sampai aku pun x sedar yg aku tgh ade problem'
ape yg aku fikir kan pun xtau..
maybe sebab lapar kot..tu yg pk pun x betul..
sambung jap lagi...

Monday, September 15, 2008

hari ni hari isnin..

mengantuk gile..harini nak buat byk keje..tp,semue keje simple2..ape aku nak buat..baek aku p blog org laen,then comment yg bukan2..hahaha..padan muke korang..

Friday, September 12, 2008

SURAT CINTA TIJAH

Tijah budak kampung, tapi bekerja di Kuala Lumpur .

Biasalah bila sudah duduk "town", mula lupa asal usul. Pakaian seksi maut, bercinta pula dgn lelaki mat saleh. Ke hulu ke hilir menayang
boyfriendnya yg bermata biru.

Punyalah eksyen si Tijah, hinggalah suatu hari dia ternampak lelaki Inggeris tadi dgn wanita lain yg lebih cantik dan bergaya daripadanya.
Tijah menangis tiga hari tiga malam. Pada malam ke empat, Tijah mengambil sehelai kertas dan menulis surat untuk memutuskan
perhubungannya dgn lelaki mat saleh tadi yg baru sebulan dikenalinya.

Begini bunyi surat yg ditulis oleh Tijah binti Kulup Kecil, yg berjaya "dicuri" ...

************ ********* ********* ********* ********* *********

Mike....

I WANT TO CUT CONNECTION US.

I have think about this very cook-cook. I know I clap one hand only.
Correctly, I have seen you and she walk-walk together at town with eyes myself. You grab hand she.

You always ask for apology back-back. I don't trust you again! You are really crocodile land.

My friend speak you play wood three. First-first I think my friend lie me. But now I know you correct-correct play wood three.

So, I break connection to pull my body from this love triangle. I know this result I pick is very correct, because you love she very high from
me.

So, I cut this connection to go far from here. I don't want you to play-play with my liver.

I have been crying until no more eye water thinking about you. I don't want banana to fruit two times.

Safe walk..
Tijah

clio...



sibuk buat muke kesian nak mintak makan...tgh2 study boleh plak ko duduk depan tu kan...

perbualan semasa drive thru di mc'D



malam tadi aku bersame 2 org kawan aku telah nekad tuk bersahur awal di kampung baru..tp dah lalu depan mc'd terase nak makan mc'd plak..trus aku pusing satu kali kat bulatan pahang tu back to the other way..sampai mc'd depan tasik ttwangse aku pun ikut flow driver thru..skarang turn aku tuk order kat bende alah macam kotak besi dah boleh bercakap...waahh...hebat ar kotak ni..boleh cakap..sore awek plak tu..

kotak besi: selamat datang.boleh saya amek order?
jen: selamat hari raya...hehehe
kotak besi: selamat hari pose la..
jen: hahahah...dtg mmg nak order pon..
(tibe2 kawan aku yg duduk blakang ni mencelah)
wan: Assalamualaikum..kami datang nak sahur..hehehe
kotak besi: awal nye sahur..baru kol bape dah sahur..yer la tu...
jen: hahhaha..kotak besi tau gak ker sahur lame lagi..
kotak besi: hehehe..mesti la..ok cik,nak order ape yerk..
wan: teh tarik 2,kurang manis..
jen: hahhahaha...
kotak besi: hehhee...xbleh..mane ade teh tarik sini..
kimi: saye nak mc'flurry orea,nuggget 6 keping.
jen: same..make it 2..plus coke eh..
kotak besi: kalo camtu amek nugget set 12 keping boleh?
jen: boleh..x kisah mane2..
wan: double cheese burger 1 regular set..sos lebih,coke ais kurang nyer..
kotak besi: ok..ade nak pesan ape2 lagi?
jen: xde...tu saje..hehehe
kotak besi: ..(ulang order yg kiteorg buat)..semue nye rm35.40..sila pickup makanan
cik di kaunter depan nye..
kimi: trimas...

gooooood news...

PUTRAJAYA: Kerajaan tidak lagi mengenakan sekatan terhadap mana-mana laman web atau blog di negara ini, kata Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi Datuk Shaziman Abu Mansor.

Keputusan itu dicapai pada mesyuarat kabinet semalam, katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Shaziman berkata arahan sekatan yang dikenakan terhadap mana-mana laman web atau blog sebelum ini, termasuk portal berita ’Malaysia Today’ ditarik balik berkuatkuasa serta-merta.

keratan akhbar harian metro(Jumaat/12 Sept 2008)

Thursday, September 11, 2008

logo

logo syarikat gunting store yg baru di buat oleh member aku...

klick..klick kat jaya jusco klang..












gambar2 ni aku tangkap time kat midvalley n jj klang menggunakan cmera murahan sony..
then aku tacap2 skit pakai adobe photoshop cs2 n cs3..lame dah x edit2 nie..huhuh..dulu muka org,org tgh diri,org tgh duduk,org tgh watpe smue aku edit gambar die..huhuhu..tp edit yg x menyalahi undang2 ar kan..tu je la..trimas..